söndag 15 februari 2009

Badhuspatriarkatet

Dags för lite upprördhet igen. Denna gång över fördelningen av badtider för de olika könen. Visst, det finns tider för både enbart män och kvinnor, men VILKA tider? Låt oss göre en liten översyn av några av Stockholms badinrättningar.
Liljeholmsbadet: måndagar endast damer, fredagar endast herrar. Hm. Vilken av dagarna skulle du ranka som mest attraktiv? Att hänga med polarna och dricka öl och snacka en måndagkväll eller fredagkväll?
På Storkyrkobadet har damerna måndag- och torsdagkvällarna, herrarna har tisdag-, fredag- och söndagkvällarna. Inte nog med att herrarna har tre dagar när damerna bara få två, de har BÅDE fredagen och söndagen! Igen, vilka dagar kan tyckas mest attraktiva att bada på?
Efter en snabb undersökning på nätet tycks Tensta simhall vara det enda badhus där man faktsikt bara har en tid för bara damer utan att ha någon motsvarande för herrar. På onsdagar mellan kl 13 och 18.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken bra genomgång du har gjort! Och som om det inte vore nog med att herrarna får de bästa badtiderna i de mindre (naken?-baden): När man simmar ihop med dem i riktiga simhallar så tar de all plats, crawlar på som motorbåtar, simmar i fel bana, spottar och fräser. Jag slutade simma efter en dust med en tjock motorbåtsgubbe.